Lezing

Kunstenaarsavond

Art: Street Art – BlueStrawberry-TableTalk

Thema: “Niet wie je bent maar wat je doet!: Een slogan die ik opving tijdens een programma van radio 1; IN AMERIKA KIJKEN ZE NIET WIE JE BENT MAAR WAT JE DOET en in mijn optiek is dit in Nederland het tegenovergestelde. Hoe sta jij hier tegenover? Is het voor jou belangrijk in het maken van kunst wie je bent? Doel: inspiratie delen bij jou in de buurt.

Het 4e thema en de eerste dit jaar gaat over om-denken betreft een slogan gehoord op radio 1 op 18 december 19: “Het gaat er in Amerika om niet wie je bent maar wat je doet”. Door deze zin kreeg ik het gevoel van opluchting. Bij deze uitspraak kreeg ik het gevoel dat het niet uitmaakt wie je bent; oud/jong, goed geschoold of minder, modern eruit ziet of heel anders, waar je vandaan komt, wat je doet etc. Maar dat er gekeken wordt wat je kan. Dus losgekoppeld van wie je bent. De vraag aan jou is om zelf na te denken over deze mind-set.
Als ik ga googlen op deze slogan dan kom ik op: “het gaat niet om wat je doet maar om wie je bent van Anke van Ommen. Zie ook: https://ankevanommen.nl/het-gaat-niet-om-wat-je-doet-maar-om-wie-je-bent/ Dat is dus net andersom. Tuurlijk is dit ook belangrijk, maar zijn we in Nederland niet een beetje doorgeslagen dat het belangrijk is wie je bent wanneer het gaat om een prestatie? Of telt dit enkel voor een bepaalde groep?
Als ik verder google dan kom ik op een boek van Roos Vonk “Je bent wat je doet”, van zelfkennis naar gedragsverandering. Ook heel interessant maar ik lees meer kunstboeken dan zelfhulpboeken de laatste tijd. “Niet wie je bent maar wat je doet” organiseer ik dit keer weer op de Naaldwijkseweg 101 in ’s-Gravenzande.

Vele opties zijn bespreekbaar over dit thema en hoe dit zich vertaald naar je dagelijks leven. Het is leuk om tijdens een groepsgesprek te praten over een thema en kijk wat je er zelf kan uithalen en toevoegen. Het idee van ‘kunstenaars avond’ is ontstaan omdat ik het leuk vind om in ‘de buurt’ te praten over kunst met gelijkgestemden = mensen die zich op allerlei vlakken met beeldend werk bezighouden.
Lijkt jou dit ook leuk en wil je langskomen dan ben je van harte welkom op vrijdagavond de 28e februari (meestal is deze avond de laatste vrijdagavond van een maand). Een tip met voorbereiding: dit kan heel simpel zijn door afbeeldingen, citaten en aantekeningen mee te nemen. Geen pre. De gastvrouw zorgt voor koffie/thee en een plek en vindt het fijn als je een snack of drankje meeneemt voor de groep.

Aanmelden: info@monartiste.nl of stuur een pb FB monartiste

Praktische informatie

Monartiste praktijk voor creatief tekenen en schilderen
Naaldwijkseweg 101
2691 RD 's-Gravenzande

Datum:
vr 28 feb 2020

Tijd:
19:30 - 22:00 uur

Prijs:
gratis

Organisatie/organisator:
Monartiste praktijk voor creatief tekenen en schilderen

Meer informatie:
info@monartiste.nl

Disciplines

Beeldend
Literatuur & Filosofie

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.