Expositie

Outsider Art: Expositie van Wil M.J. van den Ende (IM)

Van 15 februari tot en met 15 maart 2020 kunt u in Kunsthuis18 kennis maken met de zogenaamde kunststroming ‘Outsider Art’. De expositie bestaat uit 23 kunstwerken gemaakt door de in 2018 overleden kunstenaar Wil M.J. van den Ende. De schilder overleed in een psychiatrische instelling na een moeilijk en zwaar leven, niet alleen voor hem maar ook zijn familieleden. Zijn werk gaat over gewone dingen zoals natuur, landschappen, dieren en enkele diepzinnigere gedachten in een simpele stijl. De techniek die Wil gebruikte was voornamelijk waterverf op papier. Deze bijzondere kunststroming die inmiddels meer aandacht en respect krijgt door onder andere exposities in het Dolhuismuseum in Haarlem en Het Outsider Art Museum (OAM) in Amsterdam, wordt meer en meer gewaardeerd en erkend, ook internationaal. Ook in de regio Amsterdam wordt door de stichting Cordaan veel ruimte en facilitering geboden om te schilderen aan mensen met een beperking of een psychische gevoeligheid. Zo kunnen zij zich door kunstzinnige expressie manifesteren en komen tot zelfontwikkeling en zelfacceptatie.

Om u bekend te maken met deze vorm van kunstexpressie welke Outsider Art wordt genoemd, nodigen wij u van harte uit bij de opening aanwezig te zijn op zaterdag 15 februari om 15.00 in Kunsthuis 18 aan de Zuidweg 6 in Naaldwijk.

Een additionele verrassing en aanvulling op deze tentoonstelling, welke overigens los staat van de Outsider Art, is een aantal bekende plekken in het Westland die op een bijzondere wijze in het werk van de kunstenaar Chris Oosterhoff zijn weergegeven. Zo zag u gedeeltes van de Westlandse historie niet eerder. U zult verstelt staan van de diversiteit van deze kunstenaar in stijlen en werkwijzen. Hij wordt niet voor niets genoemd in de Pieter Scheen (Lexicon Nederlandse Beeldende Kunstenaars 1750-1950).

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Business People. De toegang is gratis. Kunsthuis18 is iedere zaterdag en zondag geopend van 13.30 tot 16.30 uur.

Kunsthuis18
KIJK EN BELEEF

Praktische informatie

Kunsthuis18
Zuideinde 6
Naaldwijk

Datum:
za 15 feb 2020 t/m zo 15 mrt 2020

Tijd:
15:00 - 16:30 uur

Prijs:
gratis

Organisatie/organisator:
Kunsthuis18

Meer informatie:
https://www.kunsthuis18.com

Disciplines

Beeldend

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.