Expositie

Expositie Meer dan Duizend Woorden

We zeggen vaak “een beeld zegt meer dan duizend woorden”, maar is dit wel zo? Vanaf 29 juni tot en met 28 juli zal in Kunsthuis18 de nieuwe expositie “Meer dan duizend woorden” te zien zijn waarin u als kijker zelf deze vraag mag beantwoorden. Ongeveer vijf fotografen gaan door de studie van het vertellen (narratologie) verhalen overbrengen door middel van hun foto’s.

Zoals de naam van de expositie al doet vermoeden staat verhaal in beeld centraal. Wanneer een beeld duizend woorden zegt is het aan de maker om dit een verhaal te laten zijn. Hoe kunnen kunstenaars deze woorden sturen zodat de kijker er een verhaal uit kan halen? Het werk van verschillende jonge en veelbelovende fotografen wordt hier met elkaar vergeleken. Ze gebruiken allemaal een eigen tactiek uit de narratologie - de studie van het vertellen van verhalen - om door middel van hun foto’s een verhaal over te brengen. Door al deze tactieken naast elkaar te laten zien kunt u als kijker een inzicht krijgen in de verschillende theorieën over narratologie in de fotografie.

Eén van deze jonge fotografen is Eliza Bordeaux (1992). In haar werk staat onder andere onderzoek naar de koloniale geschiedenis tussen Nederland en Indonesië centraal. Door gebruik te maken van symbolen laat ze persoonlijke verhalen in beeld zien die deze geschiedenis weerspiegelen.
De expositie is gecureerd door fotografe en studente Kunst- en Cultuurstudies Nathalie Schram (1996). Ook van haar zullen enkele beelden te zien zijn. In haar serie Westlands Goud laat zij in iedere foto een klein verhaal zien waardoor het totaal een idee geeft van het leven in en om de kassen.

De opening is op 29 juni om 15.00 uur. Deze expositie is mede mogelijk gemaakt door Greenport People Ruimte voor jong talent, Metalimex en Arca.

Praktische informatie

Kunsthuis18
Zuideinde 6
Naaldwijk

Datum:
za 29 jun 2019 t/m zo 28 jul 2019

Tijd:
13:30 - 16:30 uur

Prijs:
gratis

Organisatie/organisator:
Kunsthuis18

Meer informatie:
https://www.kunsthuis18.com

Disciplines

Beeldend

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.