Lezing

Lezing over botanicus Professor Boerhaave

Deze lezing vindt plaats in het kader van de nieuwe tentoonstelling over 'Buitenplaatsen in de Gouden Eeuw'.

Over de botanische kant van de beroemde Leidse arts Herman Boerhaave is weinig bekend en over de dagboeken waarin hij zijn zaaiactiviteiten bijhield nog minder. Bioloog Margreet Wesseling schreef er onlangs een boek over. Zij komt deze avond vertellen over de passie waarmee Boerhaave zijn tuinen vulde met exotische gewassen en ‘alle bomen en heesters die onze lucht en bodem kunnen verdragen.’

Van 1709 tot 1730 was Boerhaave directeur van de Leidse Hortus. Uit zijn catalogus van de aanwezige plantensoorten blijkt dat daar al in 1710 aubergines en ananas werden gekweekt. In de zaai-dagboeken is te vinden dat Boerhaave in 1712 twintig soorten bonen in de Hortus zaaide en veertig soorten basilicum. Op zijn landgoed Oud-Poelgeest legde hij een uitgebreide bomenverzameling aan met ‒ onder andere ‒ zeldzame soorten uit Noord-Amerika en dertig soorten wilgen.

Aanvang van de lezing is 20.00 uur; inloop vanaf 19.30 uur. Een kopje koffie/thee bij aanvang van de lezing is inbegrepen. Kaarten á € 5 zijn verkrijgbaar bij de balie van het museum, maar let op: vol = vol. Als je verzekerd wilt zijn van een plek, dan kunt je je direct aanmelden via onderstaand formulier. Na versturing van je aanmelding (kan voor meerdere personen tegelijk), krijg je direct een verzoek tot betaling. Pas na betaling is je aanmelding definitief.

Direct tickets kopen of reserveren
Praktische informatie

Westlands Museum
Middel Broekweg 154
2675 KL Honselersdijk

Datum:
do 11 jul 2019

Tijd:
20:00 - 21:30 uur

Prijs:
€5,00

Organisatie/organisator:
Westlands Museum

Meer informatie:

Disciplines

Erfgoed

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.