Expositie

Expositie Willem van 't Riet (postuum) en Shannon Teunissen

Van 1 juni tot en met 23 juni toont Kunsthuis18 de nalatenschap van de in 2016 overleden Naaldwijkse schilder/tekenaar en vormgever Willem van ’t Riet. In samenwerking met zijn beste vriend Eric Moesker, is Van ’t Riet onder andere bekend geworden door zijn stripuitgave ‘Onrust in Naaldwijk’. Naast het tekenen is hij zich later ook gaan toeleggen op het schilderen. Eerst voornamelijk met acrylverf, later ook olieverf en aquarel waarna de stillevens de overhand kregen. Zijn inspiratie haalde hij uit de natuur, vooral bomen, maar ook vrouwen, zijn kleinkinderen en Indianen spelen een grote rol in zijn werk. Hergé, de tekenaar van o.a. Kuifje, was een voorbeeld en vooral zijn stijl; de klare lijn.

Samen met zijn vrouw Anneke van ’t Riet is een prachtige overzichtsexpositie tot stand gebracht. De titel: ‘Sta even stil…’ is vooral een eerbetoon aan een geweldig, inspirerend, intelligent en gedreven mens. Willem was een kijker; alles om hem heen was een voortdurende inspiratiebron. Regelmatig zei hij dan ook: “sta eens even stil, kijk eens hoe prachtig, die bomen, de vogels, de zon”.

Naast hem exposeert jong talent en collega Shannon Teunissen. Met Shannon maakte Willem in 2015 voor WOS.nl de wekelijkse strip 'Will&Lil'. Haar stijl komt voornamelijk voort uit animatie, tekenfilms, comics en strips. Haar voorkeur gaat uit naar illustraties van vrouwen; daarbij laat zij zich inspireren door haar vriendinnen maar ook door vreemde en verzonnen vrouwen.

De officiële opening vindt plaats op 1 juni om 15.00 uur in Kunsthuis18, gesitueerd in de Kunstgarage, Zuideinde 6 in Naaldwijk. Tijdens de openingsdagen zijn de bezoektijden van 13.30 tot 16.30 uur.
1e Pinksterdag gesloten, 2de Pinksterdag geopend. Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Greenport People, ruimte voor jong talent.

Praktische informatie

Kunsthuis18
Zuideinde 6
Naaldwijk

Datum:
za 1 jun 2019 t/m zo 23 jun 2019

Tijd:
13:30 - 16:30 uur

Prijs:
gratis

Organisatie/organisator:
Kunsthuis18

Meer informatie:
https://www.kunsthuis18.com

Disciplines

Beeldend

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.