Voorstelling

De Graaf van Monte Cristo door Alexandre Dumas

De Graaf van Monte Cristo als toneelstuk, naar het boek van Alexandre Dumas, een boek van meer dan duizend pagina’s. Geschreven als een heuse soap: leugens, verdachtmakingen, hebzucht, jaloezie, bedrog, overspel. Liefde en wraak. Spannend, vermakelijk en met heel veel vaart.
Wraak is een mythisch thema. Bijna iedereen kent wel het verlangen om aangedaan onrecht of miskenning recht te zetten. Dat zien we ook bij de onbekommerde zeeman Edmond Dantès. Hij wordt bevorderd tot kapitein, gaat trouwen met Mercedes. Maar door pure jaloezie wordt hij van verraad beschuldigd en gaat hij de bak in. Daar ontmoet hij pater Faria, een geschenk uit de hemel. Faria leert hem niet alleen alles wat hij moet weten om zich in de buitenwereld staande te houden, hij vertelt hem ook de exacte plek van een schat, verborgen op het eiland Monte Cristo.
Na zijn spectaculaire ontsnapping haalt hij die schat op, transformeert in de Graaf van Monte Cristo, en het spel van geraffineerde wraak kan beginnen.
Maar Monte Cristo betaalt een hoge prijs voor zijn wraak!

Het is allemaal theater.
Theatergroep Het wilde Westen neemt u mee naar Marseille, naar de gevangenis op Chateau d’If, naar de schat op het eiland Monte Cristo, het verleden in Egypte en Nubië en de statige huizen in Parijs. Het prachtige verhaal is voor toneel bewerkt door Sophie Kassies (dezelfde schrijfster als van ‘Genesis’). De regie is in handen van Kees Stolze. Voeg daarbij de muzieksferen van Martijn van Ditshuizen en de passie en creativiteit van een cast van 25 acteurs en actrices, van technici, kledingmakers, decorbouwers, filmers en alle andere mensen achter de schermen. En je krijgt een boeiende voorstelling die je niet mag missen. Ga mee op avontuur in de TheaterLoods!
Reserveren: mail naar reserveren@tghetwildewesten.nl of via Peter Luiten 070-3687146; Willem van Delft 06-5111 6551;
Corrie Stolk 0174-629718

Praktische informatie

TheaterLoods Westland
Hoogwerf 8 C
2671 MJ Naaldwijk

Datum:
zo 2 jun 2019

Tijd:
14:00 uur

Prijs:
€ 20,- (jongeren t/m 18 jaar: € 10,-) incl. koffie en pauzedrankje

Organisatie/organisator:
Theatergroep Het Wilde Westen

Meer informatie:
http://tghetwildewesten.nl

Disciplines

Theater

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.