Expositie

Expositie Text ’88 Westland

In maart exposeren Marlies Bol, Henny Arkesteijn en Margot Bekker in de Wateringse Hofboerderij. Ze maken alle drie deel uit van het kunstenaarscollectief Text ’88. Dit collectief is in 1988 opgericht door 12 kunstenaars met eenzelfde visie op textiele beeldvorming. Er wordt gewerkt met verschillende moderne technieken, zowel in het platte vlak als ruimtelijk. Ze experimenteren ook met nieuwe materialen, ieder op zijn eigen manier. Zo inspireren ze elkaar tot nieuw werk. De laatste tijd werkt Marlies met een afbindtechniek, Henny drukt foto’s af op textiel en past hierop diverse borduurtechnieken toe. Margot tot slot maakt objecten van glas en combineert ook glas met textiel. Ook maken ze gebruik van zelf geverfd textiel, transparantie en in water oplosbare stoffen. Kortom: een zeer veelzijdige expositie die het bezoeken meer dan waard is.

Werk van Text’88 was al eerder te zien tijdens het Textielfestival in Leiden, in de Timmerwerf in De Lier en in de Bibliotheek ’s Gravenzande.

De expositie is te bezoeken van zaterdag 2 maart tot en met zondag 31 maart. De openingstijden zijn van 13.30 tot 16.30 uur en de toegang is gratis. De Hofboerderij ligt aan de Hoflaan 1 te Wateringen en is goed toegankelijk voor mindervaliden. De expositie vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Culturele Raad Wateringen-Kwintsheul.

Praktische informatie

De Hofboerderij
Hoflaan 1
Wateringen

Datum:
za 2 mrt 2019 t/m zo 31 mrt 2019

Tijd:
13:30 - 16:30 uur

Prijs:
gratis

Organisatie/organisator:
Stichting Culturele Raad Wateringen

Meer informatie:
https://www.crwateringen.nl/

Disciplines

Beeldende kunst

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.