Concert

Dodenherdenking - Requiem Gabriel Fauré

De Zangkoren "Deo Sacrum" uit Poeldijk, onder leiding van Steven van Wieren voeren op Zaterdag 4 mei a.s. het REQUIEM van Gabriel Fauré uit in de Poeldijkse Bartholomeuskerk. Medewerking verleent de organist Patrick Hopper. Dit concert vangt aan om 20.30 uur. De toegang is gratis.

Fauré schreef dit Requiem vanaf 1887. Hoewel hij dit Requiem schreef om het componeren zal de dood van zijn vader in 1885 en van zijn moeder in 1887 ongetwijfeld hebben bijgedragen tot het schrijven van dit Requiem. Er zijn drie versies van het werk: een 'sobere' uit 1888, een 'grotere uit 1893 en één uit 1900. De versie die op zaterdag 4 mei uitgevoerd wordt is de grotere versie van 1893.

Voorafgaand aan het concert, om 19.00 uur, is er in de Bartholomeuskerk een Oecumenische viering, waarna op de begraafplaats een korte herdenking volgt bij het monument van de gevallenen uit de tweede wereldoorlog.
Aansluitend is er in de ontmoetingsruimte van de kerk gelegenheid om een kopje koffie te drinken waarna om 20.30 uur het concert aanvangt. De toegang is gratis.
Ter bestrijding van de gemaakte kosten wordt na afloop van het concert een deurcollecte gehouden.
Belangstellenden zijn van harte welkom!!!

Praktische informatie

Bartholomeuskerk - Poeldijk
Voorstraat 109
2685 EK Poeldijk

Datum:
za 4 mei 2019

Tijd:
20:30 - 21:30 uur

Organisatie/organisator:
Zangkoren Deo Sacrum Poeldijk

Meer informatie:
http://www.deosacrum.nl

Disciplines

Muziek

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.