Anders

Boekpresentatie Joop Alleblas: Liefde en Ongemak

Dubbelpublicatie van Joop Alleblas

Op 17 februari 2019 verschijnt de nieuwe dichtbundel: Liefde en ongemak van de Westlandse dichter/schrijver/cartoonist Joop Alleblas. Het eerste exemplaar wordt die dag in de Hofboerderij in Wateringen aangeboden aan Piet Vreugdenhil, Wethouder van o.a. Cultuur van gemeente Westland. Tevens verschijnt van de schrijver een cartoonbundel uit de serie Vissen in de hemel, deel 9, Onvervuld verlangen. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan Wim Thoen, voorzitter van de Eerste Westlandse Hengelaars Vereniging. In de pauze is er een optreden van de Hoekse troubadour Petri Jakobs.

Liefde en ongemak
Alleblas, woonachtig in De Lier, groeide op in Wateringen als achtste kind in een gezin met tien kinderen. Hij begon op jonge leeftijd met dichten en publiceerde eerder zes gedichtenbundels, korte verhalen en artikelen in kranten en tijdschriften. In zijn gedichtenbundels wordt ruim aandacht besteed aan de tegenpolen van het gecontroleerde katholieke gezinsleven in een klein Westlands dorp: de verleidingen van de grote stad, de verlokkingen van de nacht en de schemerzone van de liefde. In zijn nieuwe bundel krijgen vooral de ongemakken van de liefde ruim aandacht. De vanzelfsprekendheid dat het liefdesleven altijd zonder strubbelingen verloopt, wordt bij Alleblas poëtisch ontrafeld.

Boekpresentatie
De dichter geeft op 17 februari uitleg bij zijn cartoons en de achtergronden daarvan. Hoe komen vissen in de Vissenhemel en wat vreten ze daar de hele dag uit? Tevens zal hij een tipje oplichten van de sluier van de mysterieuze Vissentaal.
Daarna geeft hij een college over de ongemakken van de liefde. Het idealiseren van de liefde is volgens de dichter uit den boze. Een kritische houding t.o.v. dit fenomeen is op zijn plaats. Tenslotte geeft Alleblas een performance van zijn nieuwe gedichten.
Ontvangst 14.00 uur. De boekpresentatie begint om 14.30 uur en is vrij te bezoeken.

Joop Alleblas. Liefde en ongemak
Uitgeverij Boekenbent, 93 pagina’s, € 15,-
ISBN: 978-94-6328-252-9

Joop Alleblas. Onvervuld verlangen
Uitgeverij Boekenbent, 60 pagina’s, € 10,-
ISBN: 978-94-6328-107-2

Praktische informatie

Hofboerderij
Hoflaan 1
Wateringen

Datum:
zo 17 feb 2019

Tijd:
14:30 uur

Organisatie/organisator:
Joop Alleblas

Meer informatie:

Disciplines

Literatuur & Filosofie
Muziek

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.