Voorstelling

Je mag niemand haten | Het oorlogsdagboek van Els Arntzenius

Els Arntzenius is 15 jaar als de oorlog begint. Ze zal alle dagen van de oorlog haar dagboek bijhouden. Wij zijn op dit moment druk bezig hiervan een bewerking te maken. Op 4 mei 2019 spelen wij twee voorstellingen in WestlandTheater de Naald.

Heel bijzonder: op het podium de jonge Els (actrice), maar ook de 94-jarige Els.
U beleeft de belangrijkste gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog zoals deze zich voordeden in Den Haag, gezien door de ogen van de jonge Els. Zij vertelt over (en speelt) de eerste uren van de bezetting, het begin van de Jodenvervolging, het verzet, de razzia’s, de hongerwinter en de bevrijding. In het decor is een videoscherm verwerkt waar doorlopend projectie plaatsvindt van uniek Haags oorlogsarchiefmateriaal. Ook Els’ dagelijkse beslommeringen, dromen, gedachten, wijsheden, liefdes en angsten passeren regelmatig de revue. Els Arntzenius is in anno 2019 94 jaar en zal op het toneel reflecteren over de gebeurtenissen tijdens haar jonge leven. De voorstelling duurt 60 minuten.

Op toneel: Els Arntzenius en de actrice is Maghen Hilgersum, die bekend is als winnares van Una Voce Particolare 2010 en als deelneemster van the Voice of Holland 2013. Begeleiding op piano: Arjen Molenaar. Aart van den Berg van Theater in Feite neemt het schrijfwerk en de regie voor zijn rekening.
Het project is geïnitieerd door Stichting Vrijheid en is een samenwerkingsverband tussen theaterproducent Theater in Feite en WestlandTheater de Naald.

Praktische informatie

WestlandTheater de Naald

Naaldwijk

Datum:
za 4 mei 2019

Tijd:
21:00 - 22:15 uur

Organisatie/organisator:
Theater in Feite

Meer informatie:

Disciplines

Muziek
Theater

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.