Expositie

Expositie 'Japan'

Deze winterexpositie staat geheel in het teken van Japan.

Hoofdexposant is Liesbeth de Jonge uit Rotterdam. Na een opleiding in tekenen en schilderen kwam ze door een expositie in Japan in contact met een Japanse kalligraaf en pottenbakker. Hij stimuleerde haar om met klei te gaan werken. De klei heeft haar letterlijk en figuurlijk een nieuwe dimensie gegeven. Uit dit contact is een blijvende samenwerking ontstaan waardoor ze regelmatig Japan heeft bezocht om daar te werken en inspiratie op te doen. Liesbeth de Jonge maakt voornamelijk met de hand opgebouwd werk, “naked raku “ gestookt en gerookt. Een in Japan veel gebruikte methode om keramiek te produceren. Haar werk is sober en geïnspireerd door Japanse vormgeving. Het hangend werk omvat Japanse teksten en tekens in diverse vormen en kleuren Zij is aangesloten bij de Nederlandse Vakgroep Keramisten en werkt en woont afwisselend in Frankrijk en Nederland.

De Opkamer van de Hofboerderij is deze expositie gereserveerd voor Westlandse kunstenaars die “iets” met Japan hebben. Schilderijen en foto’s van Martha Vollering, Jan Hilgerson en Theo Luiten. In de Burgerzaal wordt gedurende de expositie een tweetal korte films vertoond.

Kortom: een afwisselende expositie die een verrassende indruk heeft van een fascinerend land.

Gedurende de JAPAN! maand zijn er meerdere activiteiten in de Hofboerderij, zoals een lezing, een kalligrafie workshop en een gedichtenmiddag. Het hele programma staat op de website: www.crwateringen.nl

De expositie is te bezoeken van zaterdag 5 januari tot en met zondag 24 februari; met uitzondering van zondag 27 januari en zondag 17 februari 2019.

De openingstijden zijn van 13.30 tot 16.30 uur en de toegang is gratis.

De Hofboerderij ligt aan de Hoflaan 1 teWateringen.

Praktische informatie

Hofboerderij
Hoflaan 1
Wateringen

Datum:
za 5 jan 2019 t/m zo 24 feb 2019

Tijd:
13:30 - 16:30 uur

Organisatie/organisator:
Stichting Culturele Raad Wateringen

Meer informatie:
https://www.crwateringen.nl/

Disciplines

Beeldende kunst

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.