Anders

Historische Informatiemarkt Westland 2018

Maak kennis met de Westlandse geschiedenis.
Zaterdag 13 oktober van 10 tot 16 uur is in de hal van het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk weer de jaarlijkse Historische Informatiemarkt Westland. In de publiekshal en de leeszaal presenteren de Westlandse historische verenigingen, werkgroepen en musea zich en kan je informatie krijgen over de historie van de Westlandse dorpen, je stamboom en ons waardevolle erfgoed.
Er zijn nieuwe en tweedehands boeken te koop.
Heb jij altijd al eens een kijkje willen nemen in de grote archiefkluis waar ruim 2½ kilometer archief ligt opgeslagen? Wil jij wel eens zo’n meer dan 700 jaar oud perkamenten charter zien?
Dat kan tijdens de historische markt. We organiseren elk half uur een rondleiding.

Maand van de geschiedenis
Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Deze staat dit jaar in het teken van Opstand. We keren terug naar tijden van oproer en verzet. Van geschreeuw, kruitdampen, hoefgetrappel en fakkels tot stil protest.

Stem op het Stuk van het Jaar
In de Maand van de Geschiedenis vindt ook de nationale verkiezing van het meest bijzondere archiefstuk onder het thema Opstand plaats. En Westland doet mee.
Den Haag dreigde begin jaren ’90 een stuk grondgebied van Wateringen te annexeren. Dat pikken Westlanders niet!! Met ludieke acties, zoals een wijnfles met een opstandig etiket, kwamen de Westlanders in opstand. Deze wijnfles is onze Westlandse inzending voor de Stuk van het Jaar verkiezing 2018.
Op de Historische markt komen kromme jongens Peter Kruithof en Jump Koch o.a. het protestlied Wateringen zingen. “Als het glas moet wijken voor het steen, waar moet het dan met het Westland heen?”.

Voor de kinderen
Op zaterdag 13 oktober is in de hal van het gemeentehuis in Naaldwijk van alles te doen. Het thema is Ridders en dat zie je direct. Aan de Verdilaan staan riddertenten met kookpotten en kan je zien hoe ze in de Middeleeuwen leefden. Zelf kan je met een lakstempel een envelopje verzegelen en hoge torens bouwen van lege archiefdozen. Ook kan je geheimschrift leren lezen en daarmee een button verdienen.

Praktische informatie

Gemeentehuis Westland
Verdilaan 7
2671AD Naaldwijk

Datum:
za 13 okt 2018

Tijd:
10:00 - 16:00 uur

Prijs:
0.00

Organisatie/organisator:
Historisch Archief Westland

Meer informatie:
https://www.historischarchiefwestland.nl/

Disciplines

Erfgoed

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.