Expositie

Expositie Roeland van Reem bij Woonkamergalerie Tess-keramiek

Donderdag 23 aug tm vrijdag 5 okt 2018 exposeert Roeland van Reem zijn schilderijen bij Woonkamergalerie Tess-keramiek.

ROELAND VAN REEM schildert zijn landschappen, bloemstillevens en zeegezichten met olieverf in zijn atelier te Maasland. Soms wordt er ook plein air gewerkt.
Vanaf 2010 begint hij tevens te werken met zijn verbeelding als enige referentie. Sinds 2016 wordt er ook letterlijk vanuit het geheugen geschilderd. Zo wordt een landschap of een bos bloemen zeer intensief en selectief bekeken. De bedoeling is dat de voornaamste elementen uit het te schilderen onderwerp in het geheugen worden gegrift. Daarna wordt er in het atelier geschilderd, met het bekeken onderwerp in gedachten. Dan vindt de po√ętische vertaling plaats.
Deze methode geeft veel ruimte aan spontaniteit en een meer persoonlijke [kleur-]registratie. Dat dit mogelijk gedeeltelijk ten koste gaat van een compleet waarheidsgetrouw eindproduct, vindt hij ondergeschikt, want stemming en sfeer worden door hem in zijn werk belangrijker gevonden, dan exacte reproductie.
Van Reem heeft voor de verdere ontwikkeling van zijn landschappen diverse workshops gevolgd bij Roos Schuring en Gerard van de Weerd. Hij exposeert regelmatig in het land en is lid van de Stg. Maassluise Kunstenaars en Het Westlands Kunstcollectief WIT.

Woonkamergalerie Tess-keramiek is de galerie van keramiste Tessa Droog. Naast haar eigen werk van keramiek vindt u er ook een wisselende collectie met klein werk van andere kunstenaars en ontwerpers en er worden 6-wekelijkse exposities georganiseerd met groter werk zoals schilderijen, foto's en collages.

Praktische informatie

Woonkamergalerie Tess-keramiek
Dijkweg 45
2671 GA Naaldwijk

Datum:
do 23 aug 2018 t/m vr 5 okt 2018

Tijd:
12:30 - 17:00 uur

Organisatie/organisator:
Galerie en atelier Tess-keramiek

Meer informatie:
https://www.tess-keramiek.nl

Disciplines

Beeldende kunst

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.