Anders

Open Monumentendag Westland

Tijdens Nationale Monumentendag zetten ook zo'n 40 Westlandse monumenten op 8 en/of 9 september de deuren wijd open! Op de website van Stichting Monumentaal Westland vindt u alle info over wat er tijdens het weekend te zien en te doen is.

Het thema van Open Monumentendag 2018 is 'In Europa'.

Lang geleden was het paard zowel voor de wagen en ook voor de ruiter een van de mogelijkheden om je in Europa van A naar B te kunnen verplaatsen. Ook de pastoor werd met koets en paard van de St. Jan de Doperkerk in Wateringen naar Kwintsheul gereden. Speciaal voor deze gelegenheid hebben we de heer A. Ijzendoorn met twee koetsen en paarden bereid gevonden om de geschiedenis te herhalen. De pastoor met de wethouder en een nazaat van de familie die destijds het vervoer voor de kerk verzorgde zullen in de koetsen plaatsnemen voor een historische rit van het dorp Wateringen naar Kwintsheul. Hier zullen zij met een muzikaal intermezzo van de Heulse muziekvereniging St. Gregorius worden onthaald. Onze wethouder de heer Vreugdenhil zal op deze avond door middel het overhandigen van de sleutel aan de voorzitter van stichting Monumentaal Westland het startschot voor de opening geven. Ook zal onze plaatselijke historicus de heer Chris Batist een boeiend verhaal houden over de historie van Kwintsheul en omgeving.

Wij zien u graag op zaterdag 8 en zondag 9 september en wensen u een fijne dagen waarin u van veel historie in ons mooie Westland kunt genieten. Er zijn in het hele Westland veel monumenten geopend en u kunt ook op diverse opstapplaatsen mee met een echte Westlander voor een leuke rondvaart. Op de echte westlander die vaart tussen het gemaal en de zeven gaten geven betrokken gidsen een indruk van het verleden en op een andere route vaart en zelfs een boot waarop u de fiets mag meenemen.
Stel het komt u op zaterdag niet goed uit ! Ook op zondag zijn er een aantal mooie monumenten geopend
Het Lambertuskerkje is b.v zo’n pareltje wat u echt gezien moet hebben.
Kijk ook op onze website www.monumentaalwestland.nl voor openingstijden, diverse wandel en fietsroutes en vaartochten + informatie over onze monumenten.

Opening van de Open Monumentendag Westland (voor vrijwilligers en genodigden) op vrijdag 7 september 2018 in de Sint-Andreaskerk in Kwintsheul.

Praktische informatie

Sint-Andreaskerk,
Kerkstraat 20
2295 HD Kwintsheul

Datum:
za 8 sep 2018 t/m zo 9 sep 2018

Tijd:
10:00 - 17:00 uur

Organisatie/organisator:
Stichting Monumentaal Westland

Meer informatie:
http://www.monumentaalwestland.nl/

Disciplines

Erfgoed

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.