Anders

‘Café Mooie Woorden’ 11de editie 'Verlangen'

Vereniging Schrijvers tussen de Klassen organiseert donderdagavond 14 juni in de 3 Winckels in Naaldwijk “Café Mooie Woorden”, een avondvullend programma vol poëzie, proza en muziek. Tijdens deze elfde editie van het evenement dragen Westlandse schrijvers en dichters voor uit eigen werk en daarnaast is een delegatie van dichters uit Amsterdam op het podium aanwezig. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door een trio van Westland Klassiek, een kamerorkest met leden uit Westland en Midden-Delfland. De presentatie is in handen van niemand minder dan Silvia de Kok.

Westlandse schrijvers en dichters die deelnemen, zijn Ineke de Bruin, Dennis Koopman, Lia Spitters, José van Winden, Petri Jacobs, Wil van der Helm en Jaap van Oostrum.

Amsterdamse dichters die acte de presence geven zijn:

Kees Godefrooij, dichter, uitgever en organisator van dichtmiddagen. Hij heeft als dichter een voorkeur voor de vorm van het sonnet, hoewel hij ook het vrije vers beoefent. In veelal nieuwe vertalingen geeft Godefrooij via de Stichting Spleen de poëzie uit van Baudelaire, Rilke en Poe met reflecties van hedendaagse Nederlandse en Vlaamse dichters.

Simon Mulder, docent klassieke talen, dichter en voordrachtskunstenaar. Hij is oprichter van Stichting Feest der Poëzie, waarmee hij poëzie- en muziekevenementen op bijzondere plaatsen organiseert. Ook verzorgt Mulder de uitgave van Avantgaerde, een geheel met de hand gezet, gedrukt en gebonden tijdschrift voor de dichtkunst.

Martin Wijtgaard, dichter. In zijn werk spelen noodlot en vergankelijkheid, menselijke verhoudingen en de geschiedenis een belangrijke rol. Zijn gedichten zijn opgenomen in enkele verzamelbundels en in 2017 werd hij genomineerd voor de Meander Dichtersprijs.

“Café Mooie Woorden” wordt vier keer per jaar door de vereniging Schrijvers tussen de Kassen georganiseerd. Naast Westlandse schrijvers en dichters staan er ook regelmatig gasten uit andere delen van het land op het podium. In de pauze en na afloop is er de gelegenheid tot aanschaf van uitgegeven werk van Westlandse schrijvers bij de boekentafel van The Readshop Naaldwijk.

De toegang tot evenement is gratis.
De zaal is open om 19.30 uur en het programma begint om 20.00 uur.
Café Mooie Woorden duurt van 20:00 tot 22.30 uur.

Praktische informatie

De 3 Winckels
Dijkweg 3
2671 GA Naaldwijk

Datum:
do 14 jun 2018

Tijd:
20:00 - 22:30 uur

Organisatie/organisator:
Schrijvers tussen de kassen

Meer informatie:
http://www.schrijvers-tussen-de-kassen.nl/evenementen/cafe-mooie-woorden-11de-editie/

Disciplines

Literatuur & Filosofie
Muziek

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.