Voorstelling

Kinderen van de Zon

Tragikomedie vol aandoenlijke dromers

Naaldwijk - Theatergroep Het Wilde Westen presenteert haar nieuwe productie in TheaterLoods Westland. Maxim Gorki schreef Kinderen van de Zon in de roerige tijd van het begin van de vorige eeuw in Rusland. Maar van die somberte en het gejeremieer uit die tijd is niks meer te merken: het gaat over nú, over óns, je kunt er om lachen, maar pas op - het gaat je ook raken als een mokerslag.

Via de televisie komt de harde werkelijkheid van onze wereld continu de huiskamer van de familie Protassov binnen. Maar niemand die het ziet of er op let.
De personages in Maxim Gorki’s Kinderen van de Zon hebben weinig gevoel voor wat er buiten hun eigen ‘bubbel’ gebeurt. Zij voeren verheven discussies over beschaving, kunst, wetenschap en een betere wereld. Ze verklaren elkaar de liefde, vertellen anekdotes, hebben ingewikkelde relaties en verliezen zich in prachtige visioenen over de maakbaarheid van de mens. Maar de stem van het volk komt maar zelden hun huis binnen en wordt niet gehoord. Totdat het escaleert…

De ietwat verstrooide maar altijd optimistische chemicus Pavel (Willem van Delft) hoopt dat de wetenschap ooit een betere mens kan creëren, zijn vrouw Jelena (Annemiek Verroen) zoekt troost bij de kunstschilder Dimitri (Frenk Nitzsche). Pavels zus Lisa (Louise Wessels) lijdt opzichtig aan het leed van de wereld. Veearts Boris (John Rijsdijk) is verliefd op haar en heeft zijn idealen verruild voor cynisme. Zijn zus, de wereldvreemde Melanie (Marijke Luiten), doet er alles aan om Pavel in te palmen. De smid Jegor (Nico Luiten) laat de frustratie van het volk horen. Huishoudster Antonovna (Bep Wissenburg) houdt de familie al mopperend nog een beetje bij elkaar. Fima en Loesja (Angela Pellikaan en Jacqueline de Boer) zijn nou niet bepaald het ideale personeel in huis. Nasar (René Petiet) denkt maar aan één ding. En wat voor rol speelt de portier Roman (Peter Luiten)?

De regie is in handen van Peter van Oosten en Kees Stolze.

Kaartverkoop telefonisch: Peter Luiten – (070) 3687146 Corrie Stolk – (0174) 629718
Willem van Delft 06 5111 6551. Of via mail: reserveren@tghetwildewesten.nl

Direct tickets kopen of reserveren
Praktische informatie

TheaterLoods Westland
Hoogweerf 8c
2671 MJ Naaldwijk

Datum:
vr 8 jun 2018

Tijd:
20:00 - 22:15 uur

Prijs:
€15,00

Organisatie/organisator:
Theatergroep Het Wilde Westen

Meer informatie:
http://tghetwildewesten.nl

Disciplines

Theater

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.