Expositie

Expositie Hou van blauw!

Expositie van Lia van Muijen en Yolanda de Greef in Wateringse Hofboerderij: Hou van blauw!

Hou van blauw: beschilderde beelden en ‘Delfts blauw’ in Wateringen.

Op een feestelijk gedekte tafel staat Delfts blauw en polychroom (meerkleurig) aardewerk. Hou van blauw, een Haagse groep onder leiding van Lia van Muijen, laat zien waarom het eeuwenoude ambacht nog steeds zo geliefd is. Niet in de laatste plaats bij de cursisten zelf, voornamelijk expats. Gebruiksaardewerk zoals borden, vazen, kommen en schalen staan op tafel, maar ook is er een tableau te zien van 42 tegels. “Dat is ons pronkstuk”, zegt Lia terwijl ze benieuwd is naar de tegels die elk moment uit de oven kunnen komen.
In de Burgerzaal van de Hofboerderij is werk te zien van Yolanda de Greef. Zij heeft hier al vaker geëxposeerd en komt met haar acrylschilderijen van dieren, maar ook met veel nieuw werk. Zo’n anderhalf jaar geleden begon zij met het beschilderen van houten beelden, voornamelijk dieren zoals een eend, giraf, een varken of een ‘buffelachtig’ dier. Wat kleiner zijn de mussen die zij in felle kleuren heeft beschilderd. “Het is een experiment”. zegt Yolanda al wijzend naar een paarse mus.
De opening van de expositie op zaterdag 7 april, 14.00 uur en wordt muzikaal ondersteund door “Trees in the City”: jonge gitaristen.

Deze verrassende expositie is tot en met zondag 29 april elke zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur gratis toegankelijk in de Hofboerderij, Hoflaan 1 te Wateringen. De expositie vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Culturele Raad Wateringen-Kwintsheul.

Praktische informatie

De Hofboerderij
Hoflaan 1
Wateringen

Datum:
za 31 mrt 2018 t/m zo 29 apr 2018

Tijd:
13:30 - 16:30 uur

Organisatie/organisator:
Stichting Culturele Raad Wateringen

Meer informatie:

Disciplines

Beeldende kunst

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.