Concert

Dodenherdenking - Requiem Maurice Duruflé

De Zangkoren "Deo Sacrum" uit Poeldijk, onder leiding van Steven van Wieren, voeren op vrijdag 4 mei a.s. het Requiem van Maurice Duruflé uit in de Poeldijkse Bartholomeuskerk. Tevens v erleent organist Patrick Hopper zijn medewerking.
Het concert begint om 20.30 uur. De toegang is gratis.

Maurce Duruflé schreef dit Requiem ter herinnering aan zijn vader vanaf 1947, in opdracht van de uitgeverij Durand & Cie. In de compositie van Duruflé zijn twee werelden te bespeuren. Enerzijds de innerlijke rust en onschuld die uit de gebruikte gregoriaanse melodieën (klassieke gregoriaanse uitvaartgezangen) spreekt. Anderzijds schuwt Duruflé de dramatiek niet. Tot besluit verrast de componist zijn toehoorders met het "In Paradisum" waarin hij zeer fraai "de eeuwige rust" schildert.

Voorafgaand aan het concert, om 19.00 uur, is er in de Bartholomeuskerk een Oecumenische viering, waarna op de begraafplaats een korte herdenking volgt bij het monument van de gevallenen uit de tweede wereldoorlog.
Aansluitend is er in de ontmoetingsruimte van de kerk gelegenheid om een kopje koffie te drinken, waarna om 20.30 uur het concert aanvangt.

Ter bestrijding van de gemaakte kosten wordt na afloop van het concert een deurcollecte gehouden.
Belangstellenden zijn van harte welkom!!!

Praktische informatie

Bartholomeuskerk
Voorstraat 109
2685 EK Poeldijk

Datum:
vr 4 mei 2018

Tijd:
20:30 - 21:30 uur

Organisatie/organisator:
Zangkoren Deo Sacrum Poeldijk

Meer informatie:
http://www.deosacrum.nl

Disciplines

Muziek

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.