Concert

Voorjaarsconcert

Het is alweer 30 jaar geleden dat componist Johan de Meij zijn eerste symfonie voltooide. Op 2 juni verzorgde de Koninklijke Militaire Kapel uit Den Haag onder leiding van Pierre Kuijpers zijn Nederlandse première in Kerkrade bij de voorpresentatie van het 11e Wereld Muziek Concours. Het werk werd met veel enthousiasme ontvangen en De Meij won er in 1989 de "The Sudler International Wind Band Composition Award" mee, waarna het werd opgenomen in het standaard repertoire voor blaasorkesten over de hele wereld.

Naast dit monumentale werk zal ook de wereldberoemde Ouverture 1812 worden gespeeld. Het welbekende verhaal over de verloren strijd van Napoleon tegen de Russen werd in 1880 gecomponeerd door Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Het carillon en de kanonnen aan het einde van dit werk maken het werk bij veel muzikanten zeer geliefd, om nog maar te zwijgen over de mooie koralen die dit werk bevat.

Dit concert zullen de Wateringse muzikanten van Muziekvereniging de Phoenix de handen ineen slaan met Muziekvereniging Excelsior Wassenaar. Samen vormen zij voor deze gelegenheid één orkest van maar liefst 80 muzikanten. Want zoals wij altijd zeggen: Muziek maken doe je samen!

Het concert zal plaatsvinden op zaterdag 21 april om 20.00 in de St. Josephkerk te Wateringen. Voor meer info kunt u mailen naar concert@phoenixwateringen.nl

Praktische informatie

St. Josephkerk
Harry Hoekstraat 37
2291 SL Wateringen

Datum:
za 21 apr 2018

Tijd:
20:00 - 22:00 uur

Organisatie/organisator:
De Phoenix

Meer informatie:
http://www.phoenixwateringen.nl
bestuur@phoenixwateringen.nl

Disciplines

Muziek

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.