Expositie

Tentoonstelling 'Kwintsheul begrensd' in Bibliotheek Wateringen

"Kwintsheul begrensd" naar Wateringen

In de bibliotheek van Wateringen is in de maand april de expositie "Kwintsheul begrensd" te zien. Deze expositie van historische Heulse foto's is samengesteld door de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul ter gelegenheid van de viering van de eenwording van het dorp Kwintsheul. Eerder is de expositie te zien geweest in De Kastanjehof.

Het opschuiven van de gemeentegrenzen op 1 juli 1957 maakte dat het hele dorp onder de gemeente Wateringen kwam te vallen. Om dit te vieren hebben inwoners en verenigingen uit Kwintsheul stapels foto's beschikbaar gesteld. Samen met een collectie landkaarten geeft de tentoonstelling een beeld van de geschiedenis van het dorp door de jaren heen. Er is ruim aandacht voor de Heulse sport, de woningbouw, de veiling, de middenstand en het religieuze leven.

De expositie is te bezichtigen in Bibliotheek Wateringen, Dorpskade 3, tijdens openingstijden van de bibliotheek tot eind april 2018.

De feestelijke viering van 'Kwintsheul 60 jaar grenzenloos' is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Fonds Westland in het kader van de Glazen Pluim.

Praktische informatie

Bibliotheek Wateringen
Dorpskade 3
2291 HN Wateringen

Datum:
di 3 apr t/m ma 30 apr 2018

Tijd:
14:00 - 17:00 uur

Organisatie/organisator:
Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul

Meer informatie:
http://www.oud-wateringen.nl
info@oud-wateringen.nl

Disciplines

Erfgoed

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.

Meld je aan voor:

CultuurCourant
Nieuwsbrief
Man Vrouw

Doelgroep

Docent / leerkracht
Kunst & cultuurliefhebber
Overige

 

Culturele organisatie
Gemeente / overheid