Festival

Westlands Boekengala 2018

Grote NAmen op Westlands Boekengala 2018

Midas Dekkers, Tommy Wieringa en Esther Naomi Perquin geven akte de présence op het Westlands Boekengala 2018. Dit feest voor iedereen die van literatuur houdt of graag een boek leest, vindt plaats op donderdag 15 maart in WestlandTheater de Naald in Naaldwijk. Het nationale thema van de boekenweek, ‘Natuur’, is ook het thema van het Westlands Boekengala.

Met de komst van schrijvers Midas Dekkers en Tommy Wieringa als ook de dichter des vaderlands Esther Naomi Perquin belooft het een bijzondere avond te worden. Niet in de laatste plaats omdat het programma wordt gepresenteerd door de Staat van Verwarring, gevormd door het cabaret duo Ronald Snijders en Pieter Jouke. De vraag “wie wordt de nieuwe Westlandse streekdichter?” wordt beantwoord met de verkiezing en installatie van de opvolger van de huidige streekdichter Marijke van Geest.

Bioloog en schrijver Midas Dekkers schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Hij staat erom bekend biologisch-wetenschappelijke thema’s op een toegankelijke wijze met gevoel voor humor uit te leggen. Het grote publiek kent hem ook van zijn medewerking aan radio en tv-programma’s.

Schrijver en AD columnist Tommy Wieringa is een van de meest gelezen schrijvers van Nederland. Zijn werk wordt wereldwijd vertaald en volgens de NRC behoort hij bij “de grote tien van de Nederlandse literatuur.”
Dichter des Vaderlands Esther Naomi Perquin wordt geroemd om haar scherpe geest en groot taalgevoel. Naast het schrijven van poëzie presenteert zij het VPRO radioprogramma ’Nooit meer slapen’ en is medepresentator van De Nacht van de Poëzie.

De muzikale afterparty wordt verzorgd door het duo Pet met Peter Kruithof van De Kromme Jongens & Jump Koch. DJ Dylan Otto maakt de muzikale omlijsting compleet en zorgt ervoor dat wij swingende de avond uitdansen.

Het foyer programma start om 19:30 uur. De foyer is vanaf 19:15 uur geopend waar gasten bij binnenkomst al in verwarring worden gebracht door het cabaret duo Ronald Snijders en Pieter Jouke. Het zaalprogramma start om 20:00 uur en we dansen de avond uit, waarbij het programma eindigt rond middernacht.

Direct tickets kopen of reserveren
Praktische informatie

WestlandTheater De Naald
Stokdijkkade 3
2671 GW Naaldwijk

Datum:
do 15 mrt 2018

Tijd:
19:30 - 23:59 uur

Prijs:
€15,00

Organisatie/organisator:
Schrijvers tussen de kassen

Meer informatie:
http://www.westlands-boekengala.nl

Disciplines

Literatuur & Filosofie
Muziek
Theater

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.