Concert

Kerstconcert Westlandse Koorvereniging Musica

Groots en uniek kerstconcert op 15 december door de Westlandse Koorvereniging Musica met Jan Vayne, Wendy Krikken en het beroemde Roder Jongenskoor in de H.Bartholomeuskerk in Poeldijk.

De Westlandse Koorvereniging Musica ( 150 zangers) geeft onder leiding van dirigent Gerard Breas op vrijdag 15 december een groots kerstconcert in de H. Bartholomeuskerk in Poeldijk.

Gast is dit jaar het bekende Roder Jongenskoor. Zij brengen geheel in de Engelse traditie prachtig repertoire ten gehore. Bovendien zullen de jongenssopranen ook als solist bij Musica zingen. Een jongenssopraan zal, geheel volgens de Engelse traditie, zingend binnenkomen met het ontroerende “Once in Royal David’s City”. Het koor is gekleed volgens deze Engelse traditie .In oktober heeft het koor concerten gegeven in de kathedraal van Canterbury, de hoofdkathedraal van de Anglicaanse kerk.

Jan Vayne is zoals voorgaande jaren weer de spectaculaire begeleider en zal uiteraard ook solistisch optreden.

Uniek is weer de medewerking van Wendy Krikken en Jasper Leever. Wendy Krikken studeert dit jaar af voor haar master aan het beroemde Mozarteum van Salzburg. Zij treedt in deze kerstperiode eenmalig op in Nederland. Dit jaar zong ze een hoofdrol van La nozze di Figaro van Mozart in Salzburg en zelfs in China.

Niet minder spectaculair is het optreden van de jonge bas Jasper Leever. Dit aanstormende talent studeert aan de Opera Academie van Amsterdam voor zijn master en studeert ook dit jaar af. In het buitenland is hij al een graag geziene gast. Hij gaf dit jaar concerten in Zwitserland, Canada en de Canarische Eilanden. Vorig jaar liet hij een enorme indruk achter tijdens het kerstconcert in Poeldijk met zijn prachtige en indrukwekkende stem en zijn enorme volume.

Zowel Wendy als Jasper zullen ook samen met Musica prachtige soli zingen. Wendy o.a. met het wereldberoemde Nonnenkoor uit Casanova van Joh. Strauss, het Ave Maria van Caccini en Jasper met 2 werken van Verdi, n.l. Santonome uit La Forza del Destino en Sperate uit Nabucco.

Samen zingen ze met de koren “Cantique de Noel” en het “Sanctus” van Gounod.
Uiteraard is er ook ruimte voor samenzang met alle aanwezigen.

De Westlandse Koorvereniging Musica die het concert weer geheel uit eigen middelen financiert, staat weer garant voor een indrukwekkend en aantrekkelijk repertoire. Naast klassieke nummers zingen zij ook werken van Bocelli en ”Happy XMas War is over” van John Lennon. Dat laatste zal ook met alle aanwezigen gezongen worden.
Vorig jaar waren er 800 bezoekers, dus wees er snel bij.

Aanvang 20.00 uur. Kerk open 19.30 uur

Medewerkenden zijn:
Jan Vayne: Vleugel
Wendy Krikken: Sopraan
Jasper Leever: Bas
Het Roder Jongenskoor
Blaaskwintet Hi-Five
Een koperkwartet
Reinilde Buis: Harp
Arthur Postma: Synthesizer
Aarnoud de Groen: Orgel
De Westlandse Koorvereniging Musica
Onder de algehele leiding van Gerard Breas

Direct tickets kopen of reserveren
Praktische informatie

H. Bartholomeuskerk
Voorstraat 109
2685EK Poeldijk

Datum:
vr 15 dec 2017

Tijd:
20:00 uur

Prijs:
€22.50

Organisatie/organisator:
Westlandse Koorvereniging Musica

Meer informatie:
https://www.wkvmusica.nl/
wkvmusica@kabelfoon.net

Disciplines

Muziek

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.

Meld je aan voor:

CultuurCourant
Nieuwsbrief
Man Vrouw

Doelgroep

Docent / leerkracht
Kunst & cultuurliefhebber
Overige

 

Culturele organisatie
Gemeente / overheid