Concert

Wooden Paul

Wooden Paul is bijna 45 jaar geleden ontstaan. De band bestond toen nog uit 3 leden: Paul van Holsteyn op de drums, Kees de Vetten op de basgitaar en Aad de Vetten als zanger en gitarist. De band was naar Paul vernoemd. Wooden maakte de naam erg grappig.

Een paar jaar later ontdekte de band de muziek van Rory Gallagher. Zij begonnen deze muziek te spelen en Ap Heus sloot zich rond deze tijd ook aan.

Wooden Paul stopte een tijdje rond het jaar 1981. In de jaren hiervoor speelde de band in verschillende line ups en kwamen er verschillende stijlen muziek aan bod.

In 1989 overleed Paul bij een auto ongeluk. Het was een eer dat de familie toestemming gaf om de bandnaam te behouden. Elke keer als de band het lied 'A Million Miles Away' speelt tijdens een gig, zien zij Paul zitten op een witte wolk hoog in de lucht, lachend naar ze kijken.

In 2010 kwam de band weer bij elkaar voor een one-off performance. Althans, dat was de bedoeling. De chemie was er weer helemaal en door het enthousiaste publiek besloot de band door te gaan. Peter Groenewegen, een oude vriend en een Rory Gallagher fan, voegde zich bij de band als nieuwe drummer.

Al snel speelde Wooden Paul in vele blues barretjes en festivals door heel Nederland.

Een band met een verhaal! Check Wooden Paul 23 december bij ons in Nederland 3!

https://youtu.be/tSjXkGm4xEs

Praktische informatie

WPC Nederland 3
Lange Spruit 84
2291 LC Wateringen

Datum:
za 23 dec 2017 t/m zo 24 dec 2017

Tijd:
21:00 - 03:00 uur

Prijs:
€4,00

Organisatie/organisator:
Westlands PopCentrum Nederland 3

Meer informatie:
https://www.facebook.com/events/522353464766951/
info@nederlanddrie.nl

Disciplines

Muziek

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor uw eigen educatieoverzicht of meld u aan.