Anders

Westlandse Archeologiedag

Tijdens de Nationale Archeologiedagen kan jong en oud op zondag 14 oktober terecht in het Westlands Museum om archeologische vondsten uit de eigen streek te zien. De conservator heeft uit het depot voorwerpen verzameld die tijdens opgravingen in de laatste honderd jaar bovengronds zijn gekomen. Zeer de moeite waard om te bekijken. In speed-rondleidingen van 20 minuten wordt toelichting gegeven op vondsten uit de Romeinse tijd, van recente opgravingen bij de Molenslag in Monster én van kasteel Polanen. Experts staan klaar om archeologische vondsten te determineren, dus u kunt zelf gevonden scherven meenemen om te laten onderzoeken.
Daarnaast worden tal van activiteiten georganiseerd om kinderen kennis te laten maken met archeologie. Zij gaan aan de slag als echte archeoloog. Zo kunnen ze in de historische tuin met een metaaldetector op zoek naar oude munten en gaan ze scherven lijmen tot een complete urn. Wie het leuk vindt kan zich verkleden als middeleeuwse ridder of jonkvrouwe, om daar een mooie foto van te laten maken. Tot slot leer je hoe je zonder lucifers en aansteker toch vuur kan maken. Spannend!

Het museum is zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is voor kinderen gratis en dat geldt ook voor deelname aan de activiteiten. Volwassenen betalen € 5 entree en 65-plussers € 4. De toegang voor museumkaarthouders en donateurs is gratis.

Praktische informatie

Westlands Museum
Middel Broekweg 154
2675KL Honselersdijk

Datum:
zo 14 okt 2018

Tijd:
13:00 - 17:00 uur

Prijs:
Kinderen gratis; museumkaart gratis; volwassenen € 5,00; 65-plussers € 4,00

Organisatie/organisator:
Westlands Museum

Meer informatie:
http://www.westlandsmuseum.nl

Disciplines

Erfgoed

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.