Lezing

Lezing: Architect Dessing

Op dinsdag 15 januari organiseert de Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk haar jaarlijkse winterlezing. Deze staat in het teken van architect Adriaan Dessing, die zijn hele leven (1883 – 1948) in Naaldwijk gewoond en gewerkt heeft. De interesse voor gebouwen kreeg hij met de paplepel mee, want zijn vader en opa hadden al een bouwbedrijf. Naast commercieel architect is hij ook gemeentearchitect geweest van de toenmalige gemeente Naaldwijk. Tientallen opvallende gebouwen zijn door hem ontwikkeld, vooral in Naaldwijk en Honselersdijk, maar ook in andere Westlandse plaatsen. Deze avond krijgt u een compleet overzicht te zien en komt ook de geschiedenis van deze architectenfamilie (maar liefst 7 architecten in vier generaties) aan bod.

De lezing wordt verzorgd door Piet van der Valk, architect en onder andere lid van de Westlandse monumentencommissie en auteur van de maandelijkse rubriek MoNUmentaal Westland.
Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 15 januari, met de start om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De locatie is het Pleincentrum, onderdeel van Café-restaurant Bij5, aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk. Iedereen is welkom. De toegang is gratis voor leden, niet-leden wordt een bijdrage van 2 euro gevraagd i.v.m. de koffie.

Praktische informatie

Pleincentrum aan het Wilhelminaplein
Wilhelminaplein 8
2671 GR Naaldwijk

Datum:
di 15 jan 2019

Tijd:
20:00 uur

Prijs:
Gratis voor leden. € 2 voor niet-leden i.v.m. de koffie.

Organisatie/organisator:
Historische Vereniging Naaldwijk-Honselersdijk

Meer informatie:
http://www.hvnh.nl
info@hvnh.nl

Disciplines

Erfgoed

Mijn Cultuurweb

Log hier in voor je eigen educatieoverzicht of meld je aan.